Pride

Sabaah er som aktiv medspiller i det Københavnske LGBT+ miljø fast deltager ved Copenhagen Pride, og i år deltog vi for første gang også i Aarhus Pride og Aalborg Pride

Prides er store og vigtige begivenheder i Sabaah.  Vi deltager i Pride først og fremmest for at sikre, at det minoritetsetniske segment er repræsenteret blandt de mange regnbuefarver. Derudover er det en unik mulighed for at nå bredt ud både til den generelle befolkning og potentielle medlemmer. Endelig er særligt paraderne en stor oplevelse for de deltagende selv, hvoraf det for nogles vedkommende er første gang, de står frem og lader sig associere med LGBT+ miljøet offentligt. Efter Copenhagen Pride-paraden 2014 fik vi eksempelvis følgende tilbagemelding fra en deltager:

”Vil bare sige tak for et mega fedt pride optog i går!! Havde ALDRIG i tankerne, at jeg skulle være med på selve optoget, da jeg var bange for blive set og lignende, men da Sabaah ruten kom forbi med masser af god musik og glade mennesker tænkte jeg ’Fuck det!’ og hoppede så med. Det var en helt vild oplevelse med masser af glade mennesker, god stemning og stærk mangfoldighed … Jeg håber, I havde det lige så fedt som jeg havde.”

Under Copenhagen Pride deltager Sabaah dels i paraderne og dels ved at have et telt på Pride Square, hvor du kan møde os og høre mere om vores organisation og aktiviteter. De seneste har år har vi under Copenhagen Pride også afholdt en konference, hvor vi har taget aktuelle og relevante emner op til diskussion.

Den første gang
Sabaah deltog på Copenhagen Pride for første gang i 2009. Vi havde forventet det værste og allieret os med politiet for at sikre vores deltageres sikkerhed. Men fremfor ubehagelige tilråb og stenkast blev vi mødt af smil og vink fra de glade tilskuere. Det endte med at være en fantastisk og livsbekræftende oplevelse. I 2009 faldt Pride-paraden sammen med World Outgames, der også blev afholdt i København. Til denne lejlighed arrangerede Sabaah vores første konference med mere end 45 delegerede fra Mellemøsten og Nordafrikanske lande. En del af konferencedeltagerne gik med Sabaah til Pride-paraden, og vi var derfor en stor flok, der kom med vogn og følge til tonerne af arabisk musik, mavedansere og balloner. Det var en fantastisk oplevelse, der blev grundstenen til Sabaahs nu faste deltagelse ved Priden.

Siden har Sabaah deltaget hvert år i større eller minde grad. Med og uden vogn, og i større eller mindre grupper, er vi gået med under paroler som “Ingen skam i min Pride”. Vi har undervejs mødt rynkede næser og hovedrysten, men overordnet set har det altid været en festlig og positiv oplevelse, som vi ser frem til.

 

Vil du være med til at planlægge Sabaahs deltagelse i næste års Pride? Så send en mail til info@sabaah.dk