Copenhagen Pride Week Program

Copenhagen Pride Week er skudt igang med To Russia With Love – (demo til støtte for LGBT personers vilkår i Rusland), og det er os en fornøjelse at præsentere det mest omfattende program vi nogensinde har præsteret at sammensætte. Vi er at finde på Pride Square på Rådhuspladsen med vores eget telt fra onsdag til fredag.

Med 2013 er det fjerde år i træk at vi deltager i paraden, og vores motiv for at støtte op om Copenhagen Pride har ikke ændret sig. For os er Priden et politisk projekt der handler om at skabe synlighed og bryde tabuer.

LGBTI og menneskerettigheder i Rusland
I år er vores politiske fokus bl.a. rettet mod den fortsatte stigmatisering og forfølgelse af LGBT personer og andre minoriteter i Rusland. Vi vil se en ende på de massive overgreb på menneskeretigheder, og her er det nødvendigt at den danske regering og det internationale samfund lægger pres på lovgiverne i Rusland om at fjerne de love, der forbyder forsamlings- og ytringsfrihed for LGBT-personer og andre minoriteter. Sabaah er en af initiativtagerne til To Russia With Love, og vi håber på at se en bred opbakning til vores arangement. Læs den officielle presssemedelelse her.

Gay and Transgender Pakistan
Udover vores fokus på Rusland, har vi et særligt tema, hvor vi slår et slag for det spirende LGB- og Transkønnede-miljø i Pakistan, hvor modige aktivister trodser konservative normer og dogmatiske forestillinger om køn og seksualitet.

På vores mini-konference Gay and Transgender Pakistan kan du møde projektleder Qasim Iqbal, der er projektleder på Naz Male Health Alliance, der arbejder med Male Health Strategies og derigennem arbejder med opbyggelsen af LGBT strategier. Derudover er det os en ære at have besøg af trans-aktivisten Neelie Rana, der arbejder aktivt for at forbedre vilkårene for transkønnede i Pakistan. Neeli Rana har bl.a. været en af forkæmperne for ændringen af identifikationskort i Pakistan, således at man i ID-kort har mulighed for at vælge et tredje køn.

Shisha Lounge og Pride Parade
Torsdag aften har vi også vores Shisha Lounge – Pride edition. Vores kendte vandpibe café er rykket ud af Block 66, og vi genskaber den hyggelige stemning med særlige overraskelser. Hele ugen bliver som sædvanligt afsluttet med Pride Paraden, hvor Sabaah selvfølgelig også deltager. I år er vi en gående procession, anført af vores gæster fra Pakistan i en åben cabriolet. Alle er velkomne til at deltage, men ønsker du at deltager officielt med en Sabaah t-shirt på, skal du sende os en mail på bestyrelsen@sabaah.dk med emnefelt: Pride Parade.

Sabaah ønsker alle en god og sikker Pride!