Kære Kristne – må vi byde på en kop dialogkaffe?

Kære Kristne, må vi byde på en dialogkaffe?

Kære repræsentanter fra Luthersk Mission, Indre Mission, Evangelisk Luthersk Mission, Evangelisk Luthersk Netværk, Pædagogisk Kristent Institut, Dansk Bibel Institut og Menighedsfakultetet i Aarhus. Vi forstår at I er bekymrede om flydende kønsidentitet og seksualitet i Danmark og I, i denne sammenhæng planlægger et møde d. 17. september, ud over de artikler hvori I allerede har udtalt jer.

I Sabaah er vi altid klar til at gå i dialog om kønsidentitet og kønsudtryk, og vi er derfor kede af, at I føler jer: ’ ekskluderede fra samfundet og frataget retten til at have en anden mening om kønsidentitet’. Denne følelse kan vi som organisation – og ikke mindst vores målgruppe – i høj grad nikke genkendende til, og dette er hermed en officiel invitation til dialogkaffe hos og med Sabaah.

I italesætter som talspersoner for syv kristne organisationer et ønske om at tage kampen op for ’klassiske’ normer og værdier for familieliv og kønsidentitet og italesætte en ’queer-ideologi’, der oplærer fremtidige generationer: ”til at anse unormalt for normalt”. Hvis der er noget, vi som repræsentant for minoritetsetniske LGBT+ personer altid står klar til, er det at tage en samtale om forståelser af ’normalitet’, normer og rettigheder i det danske samfund. Vi hilser derfor muligheden for at komme de danske kristne organisationer i tale om, hvordan netop køn og kønsidentitet bliver forstået i de lokale missionshuse og kirkesamfund rundt omkring i landet.

Der skal dog aldrig herske tvivl om, at vi til enhver tid vil stå til mål for, at der i den enkelte persons liv ikke er tale om en ’ideologi’ når kønsidentitet eller kønsudtryk ikke lever op til normen om ciskønnethed (ciskønnet: når man identificerer sig med det køn, man fik tildelt ved fødslen). Det er ikke en ’ideologi’, når man hævder sin ret til at blive repræsenteret, anerkendt og tilgodeset i politiske initiativer, bare fordi man står udenfor ’de klassiske familieværdier’, som I ønsker at videreføre til fremtidige generationer. Og der er bestemt ikke tale om en ’ideologi’, når selve ens eksistens tilbageviser jeres præmis om et binært kønssystem.

Som organisation vil vi til enhver tid forsvare vores transkønnede, interkønnede og queer allierede i deres ret til at definere sig selv og blive anerkendt som sådan uanset minoritetsetnisk eller religiøs tilhørsforhold eller baggrund. Og vi hilser ikke mindst politisk opbakning fra Statsministeren velkommen i dette standpunkt.

I Sabaah har vi dog ikke til hensigt at ekskludere jer fra en dialog, om hvordan I ser denne ovenstående udlægning om kønsidentitet hænge anderledes sammen i lyset af det nytestamentelige evangelium.
Vi ser derfor frem til dialog og debat i den nærmeste fremtid,

Med venlig hilsen,

Sabaah