Ingen midler til Sabaah i 2014?

Opdatering 4. oktober : Sabaah er i tæt dialog med Integrations- og beskæftigelsesborgmesteren og hendes kontor og der arbejdes på at finde en løsning. I mellemtiden er der lagt en plan for fundraising, hvor vi bl.a. skærer ned på aktiviteter og udvider vores fundraising arbejde.


Københavns Kommune bryder løfte til homoseksuelle Ali på Nørrebro

I juli måned modtager Beskæftigelses og Integrationsborgmesteren et brev fra en ung minoritetsetnisk homoseksuel dreng fra Nørrebro, der ser selvmord som hans eneste udvej. Sammen med borgmesteren, skriver Sabaah et åbent brev til Ali hvor vi lover at gøre mere for at hjælpe unge som ham. Men dette løfte er ikke blevet husket af nogen af forligsparterne ved dette års budgetforhandlinger, og ved vedtagelsen af Københavns Kommunes budget for 2014, har man ikke valgt at videreføre arbejdet med minoritetsetniske homoseksuelle. Sabaahs bevilling slutter fra udgangen af dette år, og en direkte konsekvens må blive at foreningen lukker.

I mere end syv år har Sabaah arbejdet socialt, kulturelt og politisk for at forbedre vilkårene for minoritetsetniske LGBT personer i Danmark, og vores vigtigste arbejde omfatter bl.a. rådgivning og opbyggelsen af et sikkert rum for unge mennesker som Ali. I de syv år har foreningen opbygget et tæt samarbejde med Københavns Kommune, og vi er indskrevet i flere af kommunens handlingsplaner, bl.a. i bekæmpelsen af social kontrol. Men med den triste nyhed, om den manglende opbakning til vores bevilling, må vi skære betydeligt ned for vores indsats på området. Den massive indsats Sabaah har gjort for bryde tabuer i konservative miljøer, og stille aktuelle spørgsmål gennem vores debatter bliver altså ikke husket.

Sabaah vil altid leve videre, men hvis man i Københavns Kommune forventer at vi kan indgå i handlingsplaner og samarbejder i lige så stor grad, som vi har gjort siden 2009, så er det ikke muligt. Der er ingen af forligsparterne der har tænkt på at nævne Sabaah under forhandlingerne, på trods af at vi har haft løbende dialog med flere nøglepersoner. Det er spildt arbejde for alle parter. Vi er I chok, men arbejder videre på en konskstruktiv løsning med Københavns Kommune.