Sabaahs socialfaglige konference

Denne konference kræver billet – Klik for tilmelding.

I Sabaah oplever vi en voksende opmærksomhed på vores område, ikke mindst med et stigende antal henvendelser fra minoritetsetniske LGBT+ personer i hele landet.

Denne konference kommer bl.a. ud fra et behov om at kvalificere de fagpersoner, der professionelt eller frivilligt, beskæftiger sig med målgrupper, hvor etnicitet, kønsidentitet og seksualitet kan være roden til konflikt og udfordringer. Sabaahs medlemmer og målgruppe befinder sig i et skæringspunkt, hvor disse identiteterfaktorer overlapper hinanden og i visse tilfælde skaber barriere for at udleve og udfolde kærlighedsliv, seksualitet og socialliv.

I mange tilfælde er det de samme identitetsfaktorer, vores brugere bliver diskrimineret ud fra i uddannelse, job og nattelivet.

Vi tager tråden op fra sidste års konference, og kigger på hvilke konkrete praksisværktøjer man kan bruge til at bekæmpe og forebygge diskrimination, homofobi og stigmatisering, samt hvordan man kan facilitere bedre vilkår for minoritetsetniske LGBT+ personer.

PROGRAM:

13.00
Introduktion ved konferencier Morten Asbjørn Jensen – Kommunikationskonsulent

13.05
Officiel åbning af konferencen
Beskæftigelses- og integrationsborgmester – Anna Mee Allerslev

13.15
Velkomst ved forperson Moeisha Aden

13.20-13.30
Introduktion til socialfaglige perspektiver
Sofie Danneskiold-Samsøe – Adjunkt, ph.d. ved Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet – Institut for Socialt Arbejde.

13.30-14.30

Norske erfaringer om køn og seksualitet i minoritetsetnisk perspektiv
Hvilke erfaringer har man gjort sig i vores norske søsterorganisation? General sekretær Susane Demou Øvergaard fortæller bl.a. om hendes erfaringer med at bekæmpe social kontrol, tvangsægteskab og begrænsning af unges frihed.

Oplæg ved Sussanne Demou Øvergaard – General Sekretær i Skeiv Verden.

PAUSE: 14.30-15.00

15.00-16.00
Perspektiver på Levevilkårsundersøgelsen for Nydanske LGBT-personer 2016
Hvilke praktiske faktorer for diskrimination peger undersøgelsens resultater på, og hvordan kan de omsættes til en forebyggende strategi til at forbedre vilkårene for minoritetsetniske LGBT-personer?

Fahad Saeed – Medstifter og konsulent i Sabaah

16.00
Outreach: Erfaringer fra workshops med elever og fagpersoner
Vi omgiver os med et hav af normer, der er med til at skabe struktur i vores hverdag. Nogle er gode og nødvendige, mens andre kan være kilde til diskrimination og dårlige vilkår for særlige grupper. Vi hører om praksiserfaringer med undervisning af elever og fagpersoner i normkritik.

Anna Wandel – Normkritisk Aktivist
Sandra Leiton Soliz – Underviser på Sprog- og Kompetencecenter samt Outreach-medlem i Sabaah

17.00:
Q&A og paneldiskussion

18.00
Reception

Tilmeld dig konferencen på Billetto, ved at klikke her. Der vil være et tilmeldingsgebyr på 100 kr. pr. deltager, 50 kr. for studerende og gratis tilmelding for studerende ved Metropol. Der er et begrænset antal billetter i hver kategori.