NORMKRITISKE OPLÆGSHOLDERE TIL SABAAH OUTREACH

Vil du være med til at udbrede budskabet om mangfoldighed og minoritetsrettigheder og blive en del af kampen mod diskrimination af LGBT+ personer i Danmark? Er du en stærk og engageret formidler og har du forståelse og kendskab til minoritetsforhold i Danmark? Så er du måske vores nye kollega!

Foreningen Sabaah søger oplægsholdere til vores Outreach-enhed.

 

OM SABAAH

Sabaah er den nationale forening for minoritetsetniske LGBT+ personer (blandt andre homo- og biseksuelle og transpersoner). Vi har medlemmer og brugere fra alle minoritetsetniske og religiøse baggrunde og udbyder en række tilbud og initiativer, der alle har til hensigt at forbedre vilkårene for minoritetsetniske LGBT+ personer. Vi tilbyder blandt andet netværkstilbud, rådgivning for målgruppen og arrangerer konferencer og deltager i den offentlige politiske debat.

 

OM OUTREACH

Outreach er et af Sabaahs kerneprojekter; et projekt der blev startet i 2015 som et normkritisk og dialogbaseret undervisningstilbud for elever i udskoling og ungdomsuddannelser. I dag er Outreach både ude på danske skoler, opkvalificerer fag- og velfærdsprofessionelle, taler med politiske organisationer og går i dialog med alliance- og forældregrupper i de minoritetsetniske miljøer. Om end indholdet tilpasses afhængig af målgruppen har alle oplæg til hensigt at udfordre tilhørerne på egne og andres normer, fordomme og viden, der er med til at udfordre Sabaahs målgruppe i deres hverdag og deltagelse i det danske samfund. Til dette anvender Sabaah normkritik, intersektionalitet og dialogbaseret undervisning som kernemetoder. Oplæggene faciliteres af 2 oplægsholdere ad gangen.

 

OM STILLINGEN

Som oplægsholder i Outreach vil du indgå i et større team af oplægsholdere, der under koordination af Outreach’s projektkoordinator deles om 2 og 2 at tage ud og facilitere normkritiske oplæg. Opgaverne, du vil forventes at varetage, er blandt andet at:

 

 • Facilitere oplæg
 • Gå i dialog med underviser/bestillende part
 • Understøtte projektets evaluering
 • Deltage i løbende opkvalificering, uddannelse og intern feedback

 

Optagelsesprocessen som oplægsholder foregår over flere trin:

 1. Vi modtager og behandler din ansøgning (motiveret skrivelse og CV).
 2. Shortlistede personer indstilles til at deltage ved en uddannelsesdag (afholdes senest i starten af foråret).
 • Obligatorisk deltagelse ved halvårlig uddannelsesdag.
 1. Yderligere shortlistede personer indstilles til at deltage som observatører ved oplæg (observatører).
 2. Samtale med Styregruppen, hvor det i fællesskab aftales, hvilke typer oplæg vedkommende har lyst til/betroes med at varetage (udskoling/socialfaglige/alliance/politiske) afhængig af erfaringsniveau og kompetencer.
 3. Dit første oplæg.

 

OM DIG

 • Du er en stærk formidler og er ikke bange for at tale om, for nogen, tabubelagte emner
 • Du har kendskab til og eventuel erfaring med minoritetsproblematikker, ikke mindst om LGBT+ personer i Danmark og i udlandet
 • Du evner at holde en personlig distance i dialogen med deltagere
 • Du er en holdspiller, der har let ved at indgå i et arbejdsteam i en organisatorisk kontekst
 • Du er fleksibel nok til at kunne påtage dig 2+ oplæg per semester på løbende basis
 • Du er imødekommende og lydhør med stærk interkulturel sensitivitet
 • Du evner at formidle komplicerede problemstillinger kort og præcist
 • Du står til rådighed til at påtage dig mindst 1 oplæg per semester udenfor københavnsområdet

 

VI TILBYDER

Ansættelse i en organisation i udvikling med en stærk og engageret medlemsbase. Du vil modtage tidssvarende og opkvalificerende undervisning i normkritisk formidling og målgruppens problematikker og få mulighed for at gøre en forskel på danske institutioner og organisationer rundt omkring i landet.

 

LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR

Du ansættes på baggrund af en samarbejdsaftale som tilknyttet oplægsholder og modtager honorar i henhold til aktivitet.

 

Ansættelsesstedet er København V, men da vi modtager bestillinger fra hele landet, behøver du ikke være bosat i København for at ansøge.

 

VIL DU VIDE MERE?

Du er velkommen til at kontakte Outreach projektkoordinator Malte Breiding Hansen på +45 2381 1891; malte@sabaah.dk eller Outreach-ansvarlig Peter Raunkjær Christensen på +45 6126 8521 vedrørende praktiske henvendelser om optagelsesprocessen og ansættelsens karakter. Ved henvendelser om oplæggenes indhold og erfaringer fra oplægsholdergerningen, kontakt Sandra L. Soliz på +45 6067 8678.

 

Du kan læse mere om Sabaah på www.sabaah.dk

 

Søg stillingen ved at sende CV og 1 A4 sides motiveret ansøgning til outreach@sabaah.dk og angiv emnet ’Ansøgning som oplægsholder i Outreach’.

 

Du vil høre fra os inden for en måned.