Ny rådgiver, stærkere fokus

Stadig flere søger rådgivning

FOTO: Foto: Veronica Cruz del Valle fra Ethniqa Magazine

Vi oplever, at flere og flere søger rådgivning hos Sabaah. Rådgivning er en vigtig opgave, da det ofte er vores første kontakt med nye personer. I 2014 er fokus derfor på at nå ud til endnu flere mennesker. Første skridt er at udbrede kendskabet til flere fagpersoner og komme ud på skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Som en del af denne plan blev Amma ansat som ny rådgiver hos Sabaah. Amma har tidligere arbejdet som underviser hos Sex & Samfund i tre år, hvor hun havde fokus på etniske minoriteter og har blandt andet undervist på muslimske skoler. Sideløbende har Amma også arbejdet i Københavns Kommune fra 2008 til 2013 med forskellige integrationsprojekter, bl.a. som koordinator for Foreningsguiderne. Som Sabaahs nye rådgiver søger Amma at yde støtte og vejledning til minoritetsetniske LGBT-personer.

De rådgivningssøgende italesætter ofte en frygt for at blive udstødt af familien på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet. For mange er der stor ambivalens i at vedholde kontakt til familien, bl.a. hvis man gennem opdragelsen har fået en opfattelse af homoseksualitet som værende forkert. Derudover er hele familiens ære ofte på spil, da al tale om homoseksualitet er et tabubelagt emne.

Rådgivningen handler ikke altid om ’det gode råd’, men som rådgiver hjælper Amma med at finde en løsning, der passer til den enkeltes situation. Her agerer Amma sparringspartner og hjælper den rådgivningssøgende med at navigere gennem dilemmaer og konflikter.

Rådgivningstelefonen har åbent hver torsdag fra 18 til 20, hvor Amma sidder klar til at tale med folk der ringer ind. Der er flere veje ind til rådgivningen, og du kan f.eks. også skrive anonyme spørgsmål i vores rådgivningsforum eller møde andre ligesindede til vores Shisha Café.