Hs fortælling

Hs fortælling (2017)

FOR ENGLISH CLICK HERE

 

Tiden op til Sabaah og nu (21 år og 25 år)

I en alder af 21 år midt i februar brød jeg sammen. Jeg havde lige fortalt til en, jeg var smask forelsket i, at jeg mærkede en del af mig, som ville mere end blot at være venner. Jeg havde i det øjeblik erklæret mig selv som homoseksuel overfor mig selv og anerkendte det. Den følelse af svigt og skam, jeg havde pålagt mig selv på baggrund af min religion og kultur, blev kun forstærket. Hvad ville min familie sige? Hvilke grænser havde jeg nu ikke blot overtrådt, men gennemsmadret igennem? Hvilken fremtid havde jeg? Alt imens trillede tårerne ned af afmagt og frygt for, hvad fremtiden ville bringe.

Fyren boede i udlandet og kendte ingen andre end mig i Danmark. Hvad skulle jeg gøre? Hvem kunne man snakke med?
Jeg var fyldt til halsen og valgte efterfølgende at sige det så hurtigst muligt til en af mine nærmeste. Personen er selv muslim, og i det sekund, jeg valgte af sammensætte ord på de tanker, jeg gik rundt med, blev jeg mødt af kærlighed og nærvær. Lettelsen gik fra maven, og den syrelige trang til at flygte og bogstavelig talt… at kaste op forsvandt.

Det, at anerkende sig selv og anerkende, at man lever et dobbelt liv, som få i Danmark forstår og som forstår de kampe og fordomme, der ligger bag minoritetsetniske LGBT+ personer, er det, hvad Sabaah i dag har udviklet sig til.

 

Jeg lever i dag et dobbelt liv, og få i min familie kender mit sande jeg. Jeg er i dag klar over min seksualitet, min eksistens og min måde at forstå religion på. Gang på gang oplever man en tredje en ny fortolkning af en given religion. Jeg tror på kærligheden i religionen. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle blive straffet for at elske et andet menneske og værdsætte de tider, som man fælles opbygger. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg bringer skam til min familie, fordi jeg elsker en af samme køn som mig selv. Jeg er uvidende omkring, hvorfor nogen fortolker, at religion siger, at jeg skal brændes i helvede. Jeg køber den ikke. Jeg er ikke et dårligt menneske pga., at jeg elsker et andet. Hvad fremtiden bringer, må jeg lade fremtiden om.

Sabaah har hjulpet mig. Det netværk, jeg har fået her, er en familie, som uddanner mig, passer på mig, og som tør elske mig for den, jeg er. Den har gjort mig til et bedre menneske, og dette er ikke nogen synd. Jeg takker Sabaah for de venskaber og den familie, jeg har fået.

Til dig, som læser dette. Du er ikke alene.

 

Retur til personlige fortællinger