I andre rammer

I andre rammer – Et portrætprojekt af Sabaah

 

Vores ambition med dette projekt er at udfordre og udvide rammerne for, hvordan man fremstiller og opfatter unge lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner med minoritetsetnisk baggrund. Det er en gruppe, man sjældent hører om, og i de tilfælde, hvor deres personlige fortællinger bliver til nyhedsartikler, er det ofte generaliserende historier. Mange nuancer går således tabt.

Med tekst og billeder ønsker vi at lade de mennesker, det hele drejer sig om, være i centrum. Ved at synliggøre deres historier ønsker vi at vise den mangfoldighed, der rent faktisk findes blandt Sabaahs medlemmer.

Vi ønsker med projektet at give plads til de liv og den kærlighed, der leves og udleves uden for de gængse heteroseksuelle eller majoritetsetniske rammer. Vi synes disse liv fortjener at blive beskrevet.

Deres historier kredser om mange forskellige emner: kærlighed, familie, sex, religion, rasciame, venskaber, diskrimination – men også kolonihaver, pigeskoler og dyrepensioner. Historierne er fortalt i samarbejde med en række skribenter og fotografer, der på den ene eller anden måde har været til Sabaah – tak til dem alle.

Projektet er blevet til, fordi Marcel, Thanh, Michael, Cédric, Yara og Anna modigt og ærligt har fortalt deres historier. Vi håber, at de kan være med til at inspirere, åbne døre og give et indblik i de liv, der leves i andre rammer.

 

Læs historierne her: