Det var en helt vild oplevelse med masser af glade mennesker, god stemning og stærk mangfoldighed…

Sociale aktiviteter og Pride

Sabaah er som aktiv medspiller i LGBT+ miljøet fast deltager ved Copenhagen Pride og Aarhus Pride og har også deltaget under Aalborg Pride og Fanø Pride. Under hele Copenhagen Pride Week kan du finde os ved vores stadeplads på Pride Square og hilse på brugere og aktivister i Sabaah. Kom og få en snak om hvad Sabaah kan tilbyde dig! Find os også til vores debatter og som debattører i Copenhagen Prides Menneskerettighedsprogram. 

Hvorfor Pride? 

Prides er store og vigtige begivenheder i Sabaah.  Vi deltager først og fremmest i Pride for at sikre, at det minoritetsetniske segment er repræsenteret blandt de mange regnbuefarver. Derudover er det en unik mulighed for at nå bredt ud både til den generelle befolkning og potentielle målgruppepersoner. Endelig er særligt paraderne en stor oplevelse for medlemmerne selv, hvoraf det for nogles vedkommende er første gang, de står frem og lader sig associere med LGBT+ miljøet offentligt. Efter Copenhagen Pride-paraden 2014 fik vi eksempelvis følgende tilbagemelding fra en deltager:

”Vil bare sige tak for et mega fedt pride optog i går!! Havde ALDRIG i tankerne, at jeg skulle være med på selve optoget, da jeg var bange for blive set og lignende, men da Sabaah-ruten kom forbi med masser af god musik og glade mennesker tænkte jeg ’Fuck det!’ og hoppede så med. Det var en helt vild oplevelse med masser af glade mennesker, god stemning og stærk mangfoldighed … Jeg håber, I havde det lige så fedt som jeg havde.”

Den første gang

Sabaah deltog til Copenhagen Pride for første gang i 2009. Vi havde forventet det værste og allieret os med politiet for at sikre vores deltageres sikkerhed. Men frem for ubehagelige tilråb og stenkast blev vi mødt af smil og vink fra de glade tilskuere. Det endte med at være en fantastisk og livsbekræftende oplevelse. I 2009 faldt Pride-paraden sammen med World Outgames, der blev afholdt i København. Til denne lejlighed arrangerede Sabaah vores første konference med mere end 45 delegerede fra Mellemøsten og Nordafrikanske lande. En del af konferencedeltagerne gik med Sabaah til Pride-paraden, og vi var derfor en stor flok, der kom med vogn og følge til tonerne af arabisk musik, mavedansere og balloner. Det var en fantastisk oplevelse, der blev grundstenen til Sabaahs nu faste deltagelse ved Priden.

Andre sociale aktiviteter

Ud over Sabaahs faste sociale tilbud, Café Pavo, Café+ og Café Sabaarhus, holder Sabaah særlige sociale aktiviteter for brugerne flere gange om året. Som bruger og medlem i Sabaah har du mulighed for at være med til at tage initiativ og arrangere aktiviteterne og dermed styrke dit netværk og engagement i foreningen. Eksempler på tidligere arrangementer tæller blandt andet særlige højtider som Nytårsaften, Eid, juleaften og halloween og vi har ligeledes holdt burgerbash, filmaftener og vores store årlige fødselsdagsfest i april. Hvis du går med en god idé i maven eller har lyst til at gentage nogle af vores tidligere sociale arrangementer så tag kontakt til sekretariatet. 

Frivillig i Sabaah

Som frivillig i Sabaah kan du være med til at arrangere nogle af foreningens mange sociale events for målgruppe og offentlighed.

Læs mere