Sabaah har igennem årene været i kontakt med mange pårørende til minoritetsetniske LGBT+ personer. Vores rolle har ofte været i rådgivningen, hvor relationen imellem de rådsøgende har været i fokus. Derudover udbreder vi viden om minoritetsetniske LGBT+ personer i den offentlige debat.
Rådgivning til pårørende
Som forælder, kæreste, søskende eller på anden vis i en tæt relation til en minoritetsetnisk LGBT+ person kan der være forskellige omstændigheder, der gør det svært at navigere i rollen som pårørende. Det kan være, at du har spørgsmål eller ønsker at tale med én.
Pårørende-rådgivning er for dig, der har brug for et anonymt og fortroligt rum, hvor du kan dele dine tanker og sparre med en kompetent rådgiver. Alle Sabaahs rådgivere har indgående viden og kendskab til det krydsfelt, du som pårørende kan stå i. Vi tilbyder både telefonisk rådgivning og personlig rådgivning efter aftale.
Aktiviteter
Forældrenetværket siden 2019
Forældrenetværket er for dig, der har et barn, der er minoritetsetnisk LGBT+ person og har et behov for at dele erfaringer og udvikle dig sammen med andre forældre i samme situation. Sabaah har på nuværende tidspunkt et forældrenetværk, hvor forældre har mødtes gennem de sidste par år og støttet hinanden og andre pårørende.
Hvorfor et Forældrenetværk?
Over de seneste år har der været et stigende behov for et forældrenetværk. Flere af vores medlemmer har oplevet konflikter i familien, f.eks. ved at blive udstødt eller i værste fald ende på et krisecenter. Mange minoritetsetniske LGBT+ personer oplever en fortsat længsel efter familiens trygge sammenhold og kærlighed på trods af konflikten.
I stigende grad kontakter familier Sabaah med et ønske om dialog, viden og forsoning, hvor der før har været konflikt. Mange forældre føler, at de står alene og uden nogen at spejle sig i. Der er derfor et stort ønske om at styrke erfaringsudveksling mellem forældre for at få viden og ressourcer til at imødekomme deres barn.
Vores erfaring er, at forældre ønsker rum og plads til at lære og udvikle sig, og det er med dén motivation og dét udgangspunkt, vi vil møde dem.
Nogle minoritetsetniske LGBT+ personer oplever konflikter med deres familier og skjuler deres seksualitet og kønsidentitet
14% af de åbne minoritetsetniske LGBT+ personer har oplevet, at deres familie eller omgangskreds har udsat dem for voldstrusler på grund af deres seksuelle orientering/kønsidentitet
Kun 27% af minoritetsetniske LGBT+ personer er åbne overfor alle i deres familie. Til sammenligning er 57% majoritetsetniske LGBT+ åbne overfor alle i deres familie.
Bliv en del af forældrenetværket
Hvad kan jeg forvente?
Som medlem af Forældrenetværket kan du blive en del af et støttende fællesskab, bestående af andre forældre til en minoritetsetnisk LGBT+ person. Du kan forvente et tryggere rum, hvor der er plads til at dele dine tanker og bekymringer. I Forældrenetværket kan du blive klogere på, hvad det vil sige at være en minoritetsetnisk LGBT+ person og, du kan lade dig inspirere af andre forældre gennem erfaringsudveksling.
Hvordan bliver jeg en del af forældrenetværket?
Forældrenetværket byder løbende nye forældre velkommen i netværket. For at sikre diskretion og sikkerhed foregår deltagelse indledningsvis efter aftale med Sabaah. Hvis du har lyst til at blive en del af Forældrenetværket, så skriv til info@sabaah.dk eller ring til rådgivningstelefonen torsdag mellem kl. 18 og 20 på 3323 2000 for en uforpligtende snak.
Vil du vide mere om at være pårørende
Video med Souad, mor til Abdel Aziz Mahmoud og med i Forældrenetværket:
Artikel med Souad, mor til Abdel Aziz Mahmoud:
“I dag forstår jeg udtrykket “at være tung om hjertet”, for det var sådan jeg havde det”
Artikel med Souad, mor til Abdel Aziz Mahmoud:
“Det var svært for mig og familien. Jeg vidste ikke meget om, hvad homoseksualitet var, siger Abdel Aziz Mahmouds mor, Souad Taha”
Artikel med Mozhgan mor til Yalda:
Mozhgan fik et chok, da datteren afslørede sin hemmelighed: ‘I mit hjemland bliver man henrettet for homoseksualitet’