Kontakt rådgivning
Kontakt rådgivningen i København
Kontakt rådgivningen i Aarhus
Du kan altid være anonym, og du skal kun dele de ting, du ønsker at tale om. Det er helt gratis.
Har du brug for én at tale med?
Vores rådgivning er målrettet dig, som er minoritetsetnisk, og på en eller anden måde tumler med tanker og følelser knyttet til LGBT+ eller questioning i forhold til queerness, seksualitet og/eller kønsidentitet.
Vores rådgivere har erfaring med at rådgive unge og voksne med forskellige tanker, udfordringer og behov i forhold til deres seksualitet og kønsidentitet. De kommer med forskellige faglige baggrunde indenfor bl.a. terapi, psykologi og socialrådgivning og står klar til at tage imod dig.
Måske har du et spørgsmål eller brug for at snakke med én, du ikke kender. Vi rådgiver om emner som parforhold, ‘at springe ud’, dine rettigheder, at leve som LGBT+ person, sex, præventation, følelser, køn, familieudfordringer og meget mere.
Temaer vi møder i rådgivningen:
- Hvor kan man møde andre minoritetsetniske LGBT+ personer?
- Hvordan kan man leve som LGBT+ person?
- Min svigerfamilie er racistiske. Hvad gør jeg?
- Hatecrimes – Jeg er bange for at blive overfaldet, når jeg går på gaden iført femme outfits.
- Kan man være for gammel til at “springe ud”?
- Jeg føler mig fremmedgjort og utryg på dating apps.
- Jeg føler ikke, at nogen kategori passer til mig?
- Uønsket opmærksomhed er begrænsende for mig.
- Min minoritetsetniske LGBT+ position gør mig ekstra udsat for diskrimination på min uddannelse/job. Hvor skal jeg søge støtte?
- Hvor kan jeg søge hjælp, hvis jeg ikke har noget sted at bo?
- Hvad betyder det, at jeg har en dårlig følelse i maven efter fysisk kontakt med en anden til en fest?
- Hvad kan jeg gøre, hvis mine forældre finder ud af, at jeg ikke er ciskønnet?
Peer-to-peer rådgivning
I Sabaah er vores rådgivning bygget op om et peer-to-peer format. Det betyder, at alle vores rådgivere på den ene eller anden måde selv er minoritetsetniske LGBT+personer og selv har levet erfaring.
Det kan være udfordrende at dele sine tanker, følelser og erfaringer, hvis man samtidig også frygter ikke at ville blive mødt med forståelse.
Derfor mener vi i Sabaah, at netop den levede erfaring, der både deles af rådgiver og rådsøgende, rummer potentialer for en forstående og anerkendende samtale, som er unik for peer-to-peer formatet.
Telefonisk rådgivning hver torsdag aften kl. 19-21
Telefon: 33 23 20 00
(Minus helligdage og jul)
Krisetilbud
Som et nyt initiativ har RED Center, i samarbejde med Sabaah, åbnet dørene op for et krisecenter kun for minoritetsetniske LGBT+ unge, som kæmper med æresrelaterede problematikker og negativ social kontrol. Krisecenteret har fået navnet ‘RED+’, og er for alle køn i alderen 16-30 år.
RED+ tilbyder en helhedsorienteret indsats til minoritetsetniske LGBT+ unge, som ønsker et liv, der er deres eget. Der tages udgangspunkt i den enkelte persons liv, situation og personlige mål, både individuelt og i fællesskab med andre unge.
Personalet dækker en divers gruppe af mennesker, der alle har forskellige faglige og personlige erfaringer med sig i bagagen. På krisecenteret er der plads til alle, hvor bl.a. beboere bestemmer deres eget kaldenavn og alles pronominer respekteres.
Hvis du oplever at stå i en krisesituation eller er I tvivl om, hvorvidt en plads på krisecenteret er den rette løsning for dig, så har du mulighed for at kontakte Sabaahs rådgivning. Her vil en rådgiver tage dig i hånden gennem de oplevelser, du har erfaret og erfarer lige nu, og sammen kan I vende hvilke muligheder, der bedst giver mening for dig og din situation.
Det kan hjælpe at tale med en rådgiver, som tager udgangspunkt i netop den specifikke situation, du befinder dig i.
35% af minoritetsetniske personer har på et tidspunkt kontaktet en eller flere rådgivningslinjer, og de fleste har oplevet, at rådgiveren forstod deres situation.
66% af Sabaahs brugere udtaler, at de føler mindre skam over deres seksualitet og/eller kønsidentitet efter at have begyndt at benytte Sabaahs tilbud.