Sabaahs historie startede, da vi udsprang fra dét, der engang hed LBL*, da vi manglede et rum, hvor vi kunne dele erfaringer og løse udfordringer, som var særlige for minoritetetniske LGBT+ personer.
*Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, nu kendt som LGBT+ Danmark
Sabaah år for år
Vores historie
2004
Salon Oriental startede som et midlertidigt projekt i dét, der engang hed Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, som i dag hedder LGBT+ Danmark. Vi besluttede efter et par år, at vi gerne ville løsrive os og starte vores egen forening med egne vedtægter, visioner og missioner.
2006
Sabaah blev stiftet som selvstændig forening. Det skete en hverdagsaften på Studenterhuset på Købmagergade, hvor seks minoritetsetniske LGBT+ personer sad om et bord og besluttede at lægge grundstenene.
2009
Sabaah fik fireårig bevilling fra Københavns Kommune via Socialforvaltningen.
2010
De første caféer og rådgivningstilbud blev oprettet. Vi lejede på dette tidspunkt et mindre mødelokale for vores eneste ansatte: en studenterstilling på 20 timer ugentligt. Derudover lejede vi os ind på ugentlig basis i kødbyen for at kunne afholde vores første caféer og rådgivning.
2015
Als Research lavede den første rapport, der var en undersøgelse af nydanske LGBT-personers levevilkår for Ministeriet for børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold.
2015
Sabaah Aarhus åbnede. Et par fra Århus kontaktede os af flere omgange og undrer sig over, at vi ikke havde et tilbud i Danmarks næststørste by. Vi aftalte, at de med hjælp fra København kunne være de første århusianske frivillige, der kan fik et tilbud op at stå.
2015
Outreach blev lanceret, og den første uddannelsesweekend for oplægsholdere blev afholdt. Tre frivillige udviklede tilbuddet. De fik tilskud fra Københavns Kommune til at lancere et helt nyt, normkritisk uddannelsestilbud. Vi oplærte nye oplægsholdere i løbet af en weekend og afholdte vores første workshop for VIA University College i Århus.
2016
Cafe+ åbnede . Vi blev enige om, at der manglede et tilbud for transkønnede, femmes, non-binære og kvinder. Det havde åbent to gange om ugen.
2016
Sabaah afholdte sin første konference på Metropol i København.
2018
Sabaah fik egne lokaler på Vesterbro. Vi havde længe savnet et sted, vi kunne indrette efter eget behov, hvor vi kunne lave mad og invitere til faglige oplæg, holde møder mm. Det var en stor dag, da vi fejrede vores helt egne lokaler. Dette betød mulighed for at lave endnu flere tilbud.
2018
Sabaah vandt Tine Bryld-prisen.
2019
Sabaah startede projektet med pårørende- og forældreindsatsen støttet af SIRI.
2022
RED+ Krisecenter for minoritetsetniske LGBT+ personer åbner på Sjælland i samarbejde med Sabaah.
2022
En ny rapport fra Als Research rapport udkom.